HOME RECENZIE NOVINKY

streda 15. augusta 2012

Recenzia. Nicholas Sparks- Posledná pieseň

Názov: Posledná pieseň
Autor: Nicholas Sparks
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2010
Jazyk: slovenský

O knihe: 
Veronice Millerovej prezývanej Ronnie sa rozviedli rodičia a jej otec sa od nich odsťahoval. Ronnie sa so svojím otcom odcudzí a život sa jej zmení na ruby ked sa dozvie, že s ním má stráviť leto.

Dej v skratke: 
Ronnie nie je vôbec nadšená, ked sa dozvie, že musí byť celé leto u otca kde nikoho nepozná. Dáva to aj patrične najavo. Je zlá, nepríjemná na svojho otca ale aj na mladšieho bračeka. Postupne sa zoznamuje s  partiou miestných detí ale spoznáva aj Willa, ktorý je sebavedomý miestny lámač dievčenských srd. Ronnie by nikdy nenapadlo, že by sa jej takýto chlapec mohol páčiť.

Čo o knihe hovorím ja? :
Od tejto knihy som sa nevedela odpútať. Zbožňujem štýl Nicholasa je to naozaj pán spisovateľ. Táto kniha je plná čistých ľudských citov. Môžete tam sledovať dva druhy lásky. Prvú pravú lásku medzi chlapcom a dievčaťom ale aj tú rodičovskú. Postavy mi boli všetky sympatické až na tie záporné. Mám rada zaporakov ale v tejto knihe mi naozaj liezli na nervy. Postava Ronnie mi zvlášť nevadila. Je to typická teenergerka, ktorá je nahnevaná, že nemôže tráviť leto doma. Celkom otrepaný námet, ktorý sa vyskytuje vo veľa knihách aj filmoch ale v podaní Nicholasa Sparska sa vám určite nebude zdať otrepaný. Will bol typický zlatý chalan, ktorý ničím neprekvapil a ani nesklamal. Jedná hlavná postava Ronnin otec mi bol najsympatickejší zo všetkých o to viac mi bolo smutno z konca knihy.

Záver:
Táto kniha je jedna z mojich najobľúbenejších. Pokiaľ máte radi reálne príbehy zo života, sprosté osudy ľudí  určite si knihu prečítajte. Knihu odporúčam aj tým, ktorí majú nos stále strčený vo fantasy knihách, pretože niekedy treba zmeniť žáner.  A Nicholas Sparks je proste pán spisovateľ :)

Hodnotenie: 5/5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára